Nimittäin tupakoinnista. Viimeisen savukkeeni poltin n. 5 minuttia sitten. Pakkolopetus, kun ei ole rahaa ostaa poltettavaa, niin sitten ei polteta. Viimeksi kun yritin samaa kestin melkein 2 viikkoa. Tosin silloin ei ollut kyse tällaisesta pakkolopetuksesta. Silloin kuitenkin päätin että joskus oikeasti lopetan. Nyt se on hyvä tehdä, varojen puutteesta saa hyvän lisäsyyn siihen. Veljeni tosin lupautui lainaamaan rahaa, kielsin häntä tekemästä sitä. Sanoin etten halua pilata tätä nyt.

Vähän yli 10 vuotta olen polttanut. Aloittaminen oli yksi typerimmistä teoistani. En edelleenkään tiedä miksi aloitin. Ei se oikeasti edes maistu hyvältä. Olin muutenkin ajautumassa huonoon seuraan silloin, hain kai jotain hyväksyntää sen porukan "johtajalta". Lopulta en sitten kuitenkaan siihen porukkaan lähtenyt mukaan, onneksi. Sen laatuisia juttuja olen heistä kuullut vuosien varrella. Mutta tupakointi jäi niiltä ajoilta.

Tulee varmasti olemaan vaikeata, en sitä kiellä. Heikoimpina hetkinä saattaisin antaa mitä tahansa yhdestä savukkeesta. Voi olla että menetän hermoni useammin ja herkemmin. Mutta kunhan siitä pääsee, on varmasti sen arvoista. Täytyy vain pitää kiinni siitä että sitten kun sitä rahaa on, en sittenkään osta tupruteltavaa, edes vanhasta muistista. Ehkäpä jopa jossain vaiheessa aamuköhimisetkin vähentyvät edes jonkin verran.

Pitäkää peukkuja.